8 augusti 2012

Sista semesterdagen

Alla måsten och borden är nästan kvar. Trädgårdsmöblerna är fortfarande omålade. En rabatt är ogrävd och en del perenner står fortfarande i kruka. Pallkragarna har inte heller fått färg. Jaha. Vad göra?

Inte stressa. Bara finnas till. Drömma sig bort och skissa på hur den där rabatten mot den lilla röda sommarstugan med vita knutar ska se ut. Den som syns från köksfönstret. Ett par vita däckstolar (endast grundmålade) står redan under det vitspröjsade fönstret. Tänker mig att de ska stå på antingen grus eller smågatsten. Det blir så tjorvigt med att klippa gräset annars.

Till vänster om stolarna står det redan flera stockrosor i svart (om de nu behagar blomma någon gång). De kommer nog att få sig flera hostor 'Red stepper' vid sina fötter. Till höger om stolarna blir det pioner. Men i vilken färg? Är så sugen på 'Buckeye Belle'. Men den lär ju försvinna mot den faluröda väggen. Vitt? Ljusrosa? Skulle vilja ha två eller tre olika sorter som avlöser varandras blomning. I´m lost. Kan behöva lite hjälp på traven. Vad sägs?

I framkanten av pionerna blir det antingen fler hostor eller alunrot. Funderar på om inte vita fingerborgsblommor med vinröda fläckar ska få stå och mingla med pionerna i kvällssolen.

Sen skulle det vara så fint med en klippt blockformad björkspirea som avslut vid pionerna och husknuten. Kanske en rödbladig smällspirea som solitär en bit ut från knuten? Vid den andra knuten kanske en buskros eller en hortensia.

En tekopp är tömd. En halvtimma i fantasin. Äh, jag kokar en kopp till.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar