23 augusti 2012

Pioner - i samplantering med vad?

Stjärnflocka

Först tänkte jag att luktpionerna i vitt och ljusrosa skulle få vita fingerborgsblommor med vinröda fläckar som sällskap. Kring fötterna skulle de få hostor. Bollar och spiror. Allt bra så långt.

Men så dök det upp ett "men" eller snarare ett "tänk om". Tänk om rabatten skulle bli helt tom på blommor framåt sensommaren och hösten. Aj då.

Så nu har jag letat efter inspiration i tidningar, böcker och på nätet. Listan blev ganska lång. Eller vad sägs om kransveronika, daggkåpa, lilja, daglilja, kantnepeta, hosta, stjärnflocka, fingerborgsblomma, alunrot, näva, stäppsalvia och iris?

Stäppsalvia och stjärnflocka ligger bra till. Bägge två finns redan i en rabatt. Men...  På näthinnan finns dock en bild från, jag tror det är, Chelsea Flower Show. Visserligen är pionerna på bilden mörkröda 'Buckeye Bell', men ändå. Tänk dig dessa snygga darlingar med rosa stjärnflocka, mörklila stäppsalvia och så pricken över i:et- bronsfärgad fänkål. Lovely! Eller?

Angenäma huvudbryderier. =)

Imorgon är det fredag och då bankar helgen på dörren. Då hoppas jag kunna rapportera hur det går med rabatten. Plus visa sockerärtan 'Shiraz' blomning och dess underbara lila skidor. Tjuvsmakat...

TGIF!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar