31 maj 2013

Glad som ett barnkalas

  

  

Favoriten Ligularia dentata 'Desdemona'

 

Ikväll när jag svängde in på uppfarten så började det bubbla i kroppen. Du vet det där trädgårdspirret när du ser att något har hänt sen sist. Pussade stackars sambon i all hast för att sen kasta mig ut och hälsa nya utslagna tulpaner. Trampade på någon brännässla med mina bara fötter, men vad gör det när man är glad som ett barnkalas. Absolut ingenting. Nada. Nothing. Blev myggbiten som f-n när kameran kom fram. Fortfarande glad.

Sambon blev smått tvingad att hänga med. Åh, titta här! Åh, titta där! Åh, kolla! Men kolla då! Tihi. Kanske jag ska gå med i någon trädgårdsförening?! Som avlastning. Haha. Eller någon grupp för avvänjning?

Tvåfärgade 'Gavota' var ju först ut på banan. Tätt följd av vitaktiga 'Maureen'. Nu hade också 'Queen of Night' slagit ut. Den här kombinationen kom ju till av en slump. I höstas blev ju inte den nya rabatten vid sommarstugan klar som det var tänkt. Omplanering. Tjopp, tjopp så åkte 85 lökar ner lite spontant.

Tror banne mig att det kommer att åka ner ännu fler 'GaMauQueen' i höst. Drama queen. Nu ska jag försöka sova. Tror att det kommer att gå sisådär. Undrar om jag redan nu ska stoppa ner typ pinnar på de ställen där det behövs påfyllning? Ja, just ja. S-o-v-a.

Och nej, jag är inte färdig med att visa tulpaner. Än.

Kram.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar