14 juni 2013

Brunnäva, Geranium phaeum, i kruka

Under asparnas sus står brunnäva och hundkex sida vid sida. Brunnävan än så länge i kruka. Brunnävan fick jag av min mor i höstas då den grävdes upp ur hennes rabatt. Eftersom det blev som det blev med allt regn i höstas så fick den snällt övervintra i en pallkrage. Någon direkt skada av det har den då rakt inte tagit. Växer så det knakar i krukan.

När jag ser brunnävan tillsammans med hundkexet så nästan slutar jag att fantisera om ett woodland. Precis där. Ganska mycket jobb med att få bort allt hundkex, brännässlor, rallarrosor och alla andra som tycker att livet är skönt att leva - just precis där. Det kanske helt enkelt får vara en barnkammare för fjärilar och småkryp. Eller?

Brunnävan kanske rent av får fröa av sig och hoppa ner och slåss om utrymmet. Ja, jag är lat. Småtrött på att vara trädgårdshitler, som hela tiden ska ha koll på var saker och ting får slå ner sina bopålar. Inte mycket till spontanitet och lösspringande perenner här inte. Nåja.

Får bli woodland på ett annat ställe. Inte precis där.

2 kommentarer:

 1. Fina bilder!

  Jag gillar perenner i kruka och funderade jus över nävor. Verkar ju funka hur bra som helst. Lilla brunnävan är så fin.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du planterar nävor så kan jag plantera en ormbunke utan hem i kruka. =) Tänkte på den när jag såg dina strutbräken. Det måste ju också funka.

   Kram.

   Radera