11 juni 2013

Bad hair day

Tjenare tisdag!

Tulpanerna börjar ha gjort sitt. 'Queen of Night', 'Ballerina' och 'Paul Scherer' är de som ser fräschast ut. En del har börjat tappa frisyren. Andra är helt skalliga. Jag har dead headat allt eftersom. Borde nog gödsla igen.

Den punkiga kirgislöken 'Purple Sensation' gör sig rätt bra med 'Queen of Night'. Skulle ju bara ha planterat så många fler. Många, många, många fler. Ett måste till hösten. Börjar allt mer inse att massverkan is tha shit! Appropå det har jag planterat fler klippstånds 'Desdemona'. Ut med många exemplar av flocknävan som ville ta över allt för mycket.

Hostorna har börjat att kika fram och fläka ut sig. Ä-l-s-k-a-r blad. Nog för att jag uppskattar blommor. Fast blad. Mums. Ska bli spännande att se hur hostorna som planterades i höstas kommer att se ut. Än så länge är de pyttiga. En sort har så där krispigt granny smith-gröna blad med vinröda stammar. Börjar ju nästan dregla bara jag tänker på dem. Bäst att runda av. Kan bli trassel med elektroniken annars. 

Over and out!

4 kommentarer:

 1. Massverkan är verkligen grejen. Särskilt med vårblommor. Det kan inte bli för må många helt enkelt. Och de försvinner ju när de gjort sitt. Jag sitter med en beställning från Botanicus just nu. Det ska kompletteras i rabatterna. Inte mer, men fler!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är också på väg med en beställning till Botanicus. Tänkte mig fler krokus 'Prins Claus'. Eventuellt 'Rip van Winkle'; tyckte dina var så fina. Lite nytt alltså... Fast de matchar ju de vanliga minipåskliljorna och de stora påskliljorna. Då räknas det väl knappast? =)

   Radera
 2. Ja jag håller med. Blad är grejen!
  Vika fina bilder du tar...och såna där lökblommor vill jag också ha och...fint ser det ut att var runt dig! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Vi kanske syns vid lökhyllan till hösten i rea-tider. =)

   Ha det gott!

   Radera