20 mars 2013

Sprang jag vilse i all snö?

Tjockt med småbladig basilika


Naturligtvis inte. Försvann all snö? Skulle inte tro det.

Har jag sått fröer? Japp. Först ut i sålådorna kom småbladig basilika och chili. Tätt följt av tomater, mörkbladig basilika och ruccola. Ruccolan och ena chilisorten drabbades av vätskebrist någonstans under loppet i sålådan. På upploppet var de totalt utmattade och vinglade fram. Inte gick det att fixa med vätskeersättning heller.

Småbladiga basilikan och ena chilin fick nya springskor ganska omgående och mådde prima liv i p-jorden tills håret blev onödigt långt. Så går det när det är för tätt mellan vätskekontrollerna och när springskorna har för stora storlekar för att rymmas under lysröret. Just det - lysröret. Singularis. Ajaj.

Tomaterna och den mörkbladiga basilikan är ivriga i startblocken. De har knallat ett par gånger utan att startpistolen har tryckts av. Det har varit chall med tidtagningen. Hoppas att de snart ska få bränna iväg och få nya springskor som vinst de också.

Tidtagaren måste snart bränna iväg till blomsteraffären och köpa vår. 80 cm (?) snö kvar och smällkalla nätter tär på funktionären. Snart tar jag fram hårtorken och blåser bort eländet.

Kram.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar