20 september 2012

Håltagning


  
 


Nu ser det ut som om vi ska till att anlägga pooler här och där på tomten. Det började med en stubbe, som grävdes upp av den inlånade grävmaskinen och sambon. Lilla jag poserade enbart i grävmaskinen. För många spakar att hålla reda på. Tillbaka till stubben. När stubben var uppgrävd gapade ett stort hål tomt. Sambon såg då några stenar som försiktigt kikade upp ovan jord. Sagt och gjort. Upp kom de med. Ojdå, en giganstisk vallgrav uppenbarade sig.

Ner mot landsvägen har vi en inte så lång rabatt med en gulbarkig hägg. That´s it. Insynen är så att säga svår att missa. Något jag beklagat mig över. Att ha på sig bikini på gården är bara att glömma.

När så vallgraven uppenbarade sig frågade sambon om vi inte skulle utöka den befintliga rabatten. Svårt att gissa vilket svar han fick. Alltså grävdes det en grop till. Jorden som legat däri flyttades till vallgraven.

Så var den dagen slut. Grejen är ju att det kommer en morgondag och "när vi nu ändå lånat grävmaskinen ska vi inte ta och gräva en planteringsgrop till ett träd?". Bra att ha när andan faller på framåt vårkanten. Så det blev en planteringsgrop.

Köksträdgården, aka sex pallkragar, är något tight och så ligger delar av den i vandrande skugga. Sagt och gjort. Grävmaskinen kom åter till användning.

Sammanlagt finns det alltså en grop vid sommarstugan, en grop för utökning av rabatten, en planteringsgrop samt en fyrkant för grönsaker. Blir ju alldeles svettig av bara tanken. Så gissa vad sambon och jag gör till helgen. Vi skottar förmodligen jord för glatta(?) livet.

Trevlig torsdagkväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar