14 oktober 2012

Bulbs-o-maniaSå där ja. Nu är det gjort. Äntligen. Fast innan det blev gjort så hann jag med att drömma mardrömmar om att det snöat halvmeterhöga drivor under natten utan att jag planterat en endaste lök. Vaknade alldeles svettig. Trädgård kan visst vara ohälsosamt. Hihi. 

Nåja. Tji fick snön. Tji fick också regnet som har jobbat hårt och på övertid de senaste två veckorna. Idag blev det uppehåll. Äntligen. Stövlarna åkte på och mitt första och nyinköpta lökjärn åkte fram. Såg för mitt inre hur snabbt det skulle gå. Lökjärn ner, vrida, lökjärn upp. Pyttsan. Lökjärn ner, vred, lökjärn upp, dyngsur jord kvar.

Fram med spaden. Funkade betydligt bättre. Fort gick det. För fort. Suck. Glömde ju benmjölet. Det tar på att drömma mardrömmar.

Det blev en del ofrivilliga omstruktureringar bland lökarna. Regnet vann storslam på hemmaplan. Det går inte längre att köra maskiner på gräsmattan fram till sommarstugan för att få all jord på plats i den andra nya rabatten. Även om det skulle gå så är planteringsgropen i blötaste laget.

Hade tänkt plantera tulpanerna 'Salmon impression', 'Pink impression', 'La Belle Epoque' tillsammans med 'Maureen' och kirgislök i sommarstugerabatten. Nu fick bara de två första plats. 'La Belle Epoque' åkte ner under äppelträdet 'Silva' tillsammans med krokus 'Pickwick'. 'Ballerina' fick samsas med 'Maroon' och 'Cuban nights' i den äldsta delen av rabatten mot vägen. 'Gavota', 'Maureen' och 'Queen of night' och kirgislök planterades i den nya rabatten mot vägen.

I natt ska jag sova gott. Fast tänk om alla lökar ruttnar bort. Iiih.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar