21 juli 2013

Andra trädgårdsstoppet - Norrvikens trädgårdar del I




När tennisen pågick som allra bäst i Båstad körde vi bara förbi och besökte Norrvikens trädgårdar. Kan säga att jag är helnöjd med det valet. Medan tennispubliken vände på huvudet från höger till vänster och till höger igen osv, så var mitt huvud allt annat än statiskt. Det gick åt alla håll för att inte missa någonting.

Även här gassade solen, så det var bara att speeda på. Inte många sekunder till att ställa in kameran och fundera på olika vinklar.


 
Men vad gjorde det när jätteverbena mötte rosenskära i stora urnor, när en hel äppelträdsallé ledde ögat mot maffiga byggnader, när ädelcypresserna bjöd på svalkande skugga. Inte ett skit. Jag var redan då i himlen. När jag gick i den japanska trädgården guppade jag på små fluffiga moln. Den japanska trädgården får bli en annan gång för annars blir det här inlägget toklångt och jag har tänkt åka iväg på öppen trädgård. 

Med vänlig hälsning.

20 juli 2013

Första trädgårdsstoppet - Drömparken i Enköping



 

Hej och hå! För två veckor sedan packade jag och sambon mina föräldrars husbil med alla semesterpryttlar och vår yngsta labrador och började göra Sveriges vägar något osäkra. Det första trädgårdsstoppet, det första av fyra, blev Drömparken i Enköping som Piet Oudolf ligger bakom.

Det blev ett kort stopp för solen gassade och hunden flämtade. Jag med för den delen. Sambon är immun mot värme. Missade säkert en hel del. Fast salviafloden missade jag inte. No. No. Vill ha. Annars tror jag att parken gör sig ännu bättre i höstskrud.


Nästa trädgårdsstopp på semestern blev Norrvikens trädgårdar. Dit tar jag dig i nästa inlägg.

Ha det bäst!