29 juni 2012

Oves plantor i Ersmark...

...kanske föräras med ett besök imorgon? I hope. Hoppas i så fall att en rönn a la ´Dodong´ kan rymmas i bilen och följa med hem. Ja, och en och annan funkia också. Vill ju inte verka snål. Hihi.

När jag ändå är igång så varför inte ett och annat plommon- eller körsbärsträd. Måste ju bidra till Sveriges BNP. Eller hur var det nu? Samhällskunskaperna är inte de som är bäst uppdaterade. Säger hon som just gjort sig av med sin VHS. Fast det räknas väl inte som samhällskunskap. Hihi.

Växtkunskapen kan ju alltid förbättras med diverse inköp. I hope. Trevlig fredagkväll!

25 juni 2012

Purpurapel `Eleyi´

Igår tog kära sambon fram traktorn och petade upp början på en grop till purpurapeln som stått i kruka och väntat på att trädgårdsritningen skulle bli klar. När traktorn gjort sitt gick vi lös med spade och spett.

Nu står den på plats. Den ska få en rönn som granne. Men innan dess måste det inköpas mer jord. Jo, den tog slut igår. Igen.

Trädgårdsritningen a la Rydlinge...

... blev klar förra veckan! Gissa om jag kastade mig över den och började googla träden, buskarna och perennerna hej vilt. Sen så hade jag svårt att sova. Låg och funderade och vände och vred tills jag nog helt enkelt somnade av härdsmälta.

Så nu har vi en bas att utgå ifrån. Äntligen!

15 juni 2012

Rydlinge ritar

Snart så är det dags att kavla upp ärmarna, greppa spaden och gå lös på gräsmattesvålen. Och visst ja, öppna börsen.

Bästa herr R håller förhoppningsvis på att skissa på en trädgårdsritning. Det är med pirr i trädgårdstarmen som jag väntar. Kunde inte låta bli att skicka med en önskelista på baksidan av ritningen.

Växthus, woodland, och inte särskilt överraskande, en kompost.

Jord och åter jord

Livet utan en kompost är lite slitsamt. Precis när jag (nja, och sambon) kånkat hem köpesjord och är övertygade om att "nu har vi så det räcker", så har vi liksom bara en bråkdel av den mängd som skulle behövas.

Projektet med att dubbla antalet pallkragar har därför dragit ut på tiden. Inte för att det har gjort något. Kyligare vår får man ju leta efter. Rattmuffen åkte av i förrgår och långfillingarna veckan innan. Håhåjaja.

Fast nu är alla pallkragar fyllda till bredden. Äntligen. Men hur var det nu med koskiten? Och med täckbarken? Kära nån.